entrevista

 

Si comencem dient:

Situació! Acció! Reacció!

Haurem d’aclarir que no som dins d’un plató de gravació… o si?

 

Les nostres experiències competencials són boníssimes quan les sabem aprofitar, i si movent-nos en un context de feina són encara més bones si a més les sabem transmetre. 

Doncs si! Situació Acció Reacció seran els nostres focus, càmeres i micros dins una entrevista de feina.

 

Què hem de fer?

Simplificant molt podríem aconsellar: deixeu-vos preguntar.

Si ens heu seguit en altres articles ja sabreu que aquí defensem sempre el camí de pensar sobre la nostra vida i veure què pot interessar a qui tenim al davant.  D’aquí el motiu de l’escrit d’avui, si sabem com es fan les coses, podrem reaccionar positivament quan estan passant.

 

Fa unes setmanes parlàvem de “la millor entrevista de la nostra vida”. Allí llegint entre línies podíem extreure a grosso modo els conceptes de “personalitzar” i “concretar”

Això ens duu a conèixer una de les tècniques més pràctiques que ens podem trobar dins una entrevista professional. Aquesta tècnica té molts noms però no us atabalarem a teoríes. Li direm el S.A.R. (Situació Acció Reacció) que  ens planteja una forma d’explicar els nostres aprenentatges i també una oportunitat per seguir concretant i personalitzant allò que transmetem.

Per què hem dit que us deixeu preguntar? Hem de saber que la persona entrevistadora ens podrà plantejar una pregunta on ens demani pensar en una situació generalista o concreta i aquí tenim la Situació (volem saber un moment on rebessis una crítica negativa/ explica’ns un cas on haguessis d’innovar/ recorda una situació d’éxit…), plantejaments d’aquest estil ens traslladen mentalment a moments reals de la nostra vida. 

 

Entrevista

 

A partir d’aquí es poden succeir una série de preguntes etiquetades com Acció i Reacció. I aquí és on es creuen variables. 

La tècnica que us presentem creua A. i R. amb la concreció i la personalització que venim recomanant.

Depenent de les nostres explicacions de la situació inicial ens podran demanar concrecions com, què vols fer? amb qui? I serà l’Acció

I després esdevindrà la Reacció, que en vas aprendre? Què faries diferent? Et passa habitualment?

 

Vulguem o no vulguem estem concretant, la persona que tenim al davant indaga en el que li pot interessar pel que es personalitza l’entrevista. Us afegiríem, fem que la gravació sigui en 3D i així personalitzarem encara més. Què vol dir 3D? Més real! Pensem, quines competències deuen cercar? Quines situacions de canvis, éxit, millores… hem viscut? 

 

Si pensem en tot préviament quan ens facin pregunten dins l’entrevista tindrem les idees clares i ordenades tot dient la veritat.

 

 

Aquest ja és el vuitè d’ una sèrie d’articles sobre cerca de feina. T’agradaria demanar cap tema en concret? El 2021 és el teu any i nosaltres les teves interlocutores, escriu-nos!

Logo FocF.O.C. formació orientació i coaching Clara Vergés