Assessment center

 

Quina relació tenen els alemanys en la meva cerca de feina?

Cap als anys 20 Alemanya va perdre la guerra i es va dedicar a analitzar quin era un dels seus punts febles, la poca qualificació dels seus comandaments! Van decidir determinar un seguit de proves per conèixer millor els seus efectius. Independentment de com després es va desenvolupar la terrible II Guerra Mundial, aquí tenim un punt de partida d’estudi. Als nostres ulls del segle XXI podem observar amb certa recança que abans, la majoria de métodes de treball i estudis s’acceleraven per ser efectius en els guerres.

En aquell moment es va crear una sistemàtica de treball de selecció força completa per poder captar i conèixer la diversitat de talents. 

Una mica més tard a USA els nous estudis psicològics van determinar que es requereixen diferents indicadors (pistes) per saber predir el comportament d’una persona.

Sumem aquests dos fets històrics i ja tenim el nostre tema d’avui i com podria ser que fer acte de presència a les teves vivències professionals.

 

Si ens has anat llegint aquests mesos, hauràs constatat la diversitat de tècniques i recursos existents per cercar feina. Avui les agrupem i et presentem a lAssessment Center

 

Parlem d’un métode d’avaluació situacional basat en competències, o sigui, ens podem trobar que ens proposin una cita on realitzar diverses tasques, simulacions, proves o ressolució de situacions, amb la intenció d’observar les nostres competències tècniques i actitudinals. D’aquests observacions sorgeixen informacions qualitatives i quantitatives destinades a descriure com probablement  serà el nostre rendiment. Com pot ser? Observant la nostra tendència de resposta i també observant les nostres excepcions de comportament. Al cap i a la fí, comprendre una mica millor el nostre comportament i per tant el nostre possible dia a dia dins una organització.

 

Com sempre parlem de probabilitats i d’establir un métode relativament ràpid per conèixer-nos i juguem amb l’esperança de que qui ens observa vol trobar aquells indicadors que demostren les competències.

 

Assesment Center

 

La feina que haurà fet entre bambalines qui ens convoca és la de:

  • definir que cal mesurar. La capacitat d’organització? el compromís étic? La proactivitat? …
  • triar les eïnes amb que es farà i per tant les proves que haurem de passar.
  • entrenar a les persones que ens avaluaran per assegurar fiabilitat i validesa a allò observat.

 

Llegint ràpid ens podria semblar una forma freda de conèixer a una persona, però recordem que anem a mostrar com som i que les proves haurien d’estar dissenyades per a ser respectuoses amb les persones que en formen part com avaluades.

 

És bo viure-ho com una oportunitat, ja que si compleixo el perfil tinc força oportunitats per demostrar-ho.

 

Fins ara, amb tots els nostres articles, hem aprés  que hem de mantenir la nostra essència  però dur preparades les idees clares de qui som, quins punts forts tenim i com podem demostrar-los.

Pensem que un Assessment ja sigui individual o grupal ens sotmet de 3 a 8 hores d’observació 

 

Què cal preparar de diferent?

 

  • Les nostres reaccions davant una situació d’estrès
  • Com ens comportem grupalment o en les nostres relacions comunicatives.
  • Quin és el nostre estil de rendiment quan ens hem d’enfrontar a noves tasques i situacions.

 

I repassar tot allò que hem anat escrivint fins ara sobre entrevistes i dinàmiques de grup.

 


Aquest ja és el novè d’ una sèrie d’articles sobre cerca de feina. T’agradaria demanar cap tema en concret? El 2021 és el teu any i nosaltres les teves interlocutores, escriu-nos!

Logo FocF.O.C. formació orientació i coaching Clara Vergés