xarxes socials

Fa poquíssim fèiem un breu repàs a les diverses fonts de cerca de feina que tenim al nostre abast i acabàvem amb la següent frase  “De fet, sona tan bé que li dedicarem el proper article sencer”

Parlàvem de les qualitats multifunció i l’omnipresència de xarxes socials i les seves respectives APP que cal aprofitar. Moralina d’avui: Utilitzem el que ja existeix per al nostre benefici.

 

Et preguntaràs:

 • a qui se li acut cercar feina per Instagram?
 • ui a algú exhibicionista segur

 

 • i per Linkedin?
 • gent seriosa, està clar!

 

 • I Twitter?
 • Segur que és una persona molt crítica o amb molts fums no sé…

 

Doncs cal reconèixer que no és ben bé així, la xarxa és una pista d’enlairament que ens permet arribar a moltes persones amb qui tenim molta, poca, o nul·la coneixença; i si ho planifiquem una mica fins i tot es pot preveure què farem quan la nostra cerca sigui més activa. 

Xarxes socials

Si pensem en les xarxes virtuals com a una escissió de les xarxes personals i li veurem moltíssima més utilitat de la que tenen en molts imaginaris.

 

Parlem del teu perfil real dins el món virtual doncs?

 

Consells:

 • utilitza hastags (#) adequats en tot moment
 • tingues un perfil real on mostris els teus interessos i punts forts professionals
 • crea un perfil adaptat a cada xarxa .

 

A Twitter segueix a persones que t’interessin professionalment ja siguin influents en el sector o de perfils més tècnics que es poden assimilar a la teva feina i fins i tot d’empreses on podries treballar i consultories de gestió del talent. Publica informació sobre el tema al que et dediques i comparteix el que et sembli interessant d’aquests perfils. Estableix una relació!

 

A Instagram els hastags també funcionen força bé , has d’anar a cercar possibles ofertes posant el hastag del teu interès #ofertafeina #OfertaEmpleo #feina #Empleo #OportunitatLaboral #OfertaLaboral

 

A Linkedin destina-hi un bon temps.

Xarxes Socials

 1. ESTABLEIX LA TEVA MARCA

Crea un perfil molt complet on has d’incloure tota la teva experiència professional, formació, competències, interessos professionals, voluntariats, associacions a les que pertanys.

 1. CREA RELACIONS

Cerca contactes virtuals de persones a qui ja coneixes demana noves amistats a persones del teu sector o que en el futur et facilitaran el boca-orella.

Segueix a grups o empreses que siguin del teu interès. Dedica un temps a buscar empreses i grups vinculats amb el teu àmbit professional i contacta-hi.

 1. CREA I COMPARTEIX CONTINGUTS

Parla sobre una temàtica (la teva professió)

Pots decidir aturar-te aquí per manca de temps però quan et sigui necessari reactivar-ho amb participació en els debats, aportant els teus coneixements. Els contactes no s’han de limitar a persones que coneguis personalment, es tracta de crear una xarxa de contactes útils.

Parlem d’una xarxa social per a persones i empreses destinada a continguts professionals.

NO és un portal de cerca de feina, ni hem d’esperar a que ens vinguin a cercar.

 

I tot això per a què? Per aprofitar la connexió amb persones que ja coneixem i mantenir el contacte i per a fer-nos fàcils de trobar per a persones desconegudes.

 

Pel que pots veure la màgia no és tal màgia, cal ser constant i estar atent/a a totes les oportunitats. Tot i que, si has fet una bona xarxa, a vegades la xarxa si fa màgia i la teva petició arriba ben lluny.

 

Busca’m a les xarxes i digue’m hola 

 

Tens aquestes xarxes? T’han contactat mai per una oferta virtual per Linkedin?

Comparteix aquesta o altres experiències amb nosaltres; sempre pots ajudar a algú.

 

 

Aquest ja és el segon d’ una sèrie d’articles sobre cerca de feina?

T’agradaria demanar cap tema en concret?

El 2021 és el teu any i nosaltres les teves interlocutores, escriu-nos!

Logo FocF.O.C. formació orientació i coaching

Clara Vergés