Amb aquest article és el moment de passar al segon nivell de la nostra relació. Qui ens llegiu i qui redactem els articles.
Tot just fa sis mesos que anem publicant petits consells de cerca de feina en forma d’article, i confiem en les persones que ens llegiu i per aquest motiu recomanem fermament estudieu amb mentalitat oberta les vostres opcions professionals.

El següent nivell de relació amb vosaltres és la confiança, la confiança ens duu a recordar que fins ara hem parlat dels aspectes que cal saber i què cal fer sí o sí, com si fossin dogmes de fe.

Avui us presentem un nou concepte que pels temps que corren criden, en positiu, la nostra atenció; el mercat ocult.
La pega d’aquest mercat és que no us podem dir directament on és, cal saber trobar-lo i interpretar-lo.

Veieu per on volem anar?
Segur que us heu trobat amb la sensació de que envieu el vostre currículum i no el llegeixen i potser podeu arribar a pensar que ni tan sols ha arribat on preteníeu. Som en un segle XXI força avançat i el que semblava una tendència clarament marcada, la digital: com portals de feina, borses de treball amb claus d’accés… I tot allò virtual; ha mutat!


Això explicat és el mercat obert, el de les ofertes publicades; i després tenim una altre cara de la cerca de feina, les ofertes no públiques. A aquestes s’hi arriba per exemple amb: recomanacions de persones que ja treballen allí o de referents del sector directes, l’anomenat mercat ocult.
Algunes persones ens podeu dir, com es feia abans vaja! Doncs si, entenem però, què hem passat èpoques de que enviar un currículum directament i saltar-se els canals establerts per la cerca de feina era vist com una invasió. Ara ja no tant, ara arriben tantes candidatures per aquests canals, que cal una mica d’aire fresc.

Aquest mercat ocult, es va posicionant com a més fort dia rere dia.
Per què?

  • per saturació de l’obert.
  • per candidatures que semblen una cosa i després no ho són.
  • per més velocitat d’obtenir informació.
  • i sobretot perquè no tothom hi accedeix i si hem de llegir molts currículums d’aquesta forma ja tenim força filtres fets.

Com ho pots treballar tu que ens llegeixes?

  • Rellegeix els nostres articles de Networking i Elevator Pitch.
  • cerca canals alternatius per accedir a la organització on voldries treballar.

Si fas tot això, només començar ja estaràs mostrant una actitud més proactiva i destacant de la resta de persones.
Utilitzant el mercat ocult es veurà més a la persona que hi ha darrere un currículum amb paper o digital. Treballaràs la personalització i tindràs més oportunitats.

El nostre objectiu per tant seria, treballar al mercat ocult sumat al mercat obert, no abandonem mai l’obert.
Fer-ho així ens permet ampliar l’esforç de reclutament i treballar a la nostra energia invertint-la de forma més encertada i diversificant la nostra activitat.

 

 


 

Foc  F.O.C. formació orientació i coaching Clara Vergés