Si et demanem, fes un llistat dels tres primers llocs on cercaries feina, què se t’acut?

Penses que has estat original?

Creus que cal ser original?

 

 

Les anomenades Fonts de cerca de feina són molt variades i canvien segons l’època i la tipologia de feina on ens vulguem implicar. Per aquest motiu, i com en tot el que fem per cercar feina, cal parar-se un moment a pensar-hi i amortitzar esforços i idees.   Per a fer-ho correctament hem d’entendre que certes fonts atreuen a moltes persones (persones com nosaltres) i en d’altres podem destacar més per la seva concreció o dificultat d’accés. Tot està bé, hem de fer servir tot el que puguem però de forma adequada i pensant que són oportunitats.  

T’animes a revisar-les amb nosaltres?

Imagina’t les següents situacions com si fossin oportunitats:

Hola Miquel, saps què cerco feina? (Xarxa Personal): El boca-orella és i ha estat sempre molt productiu, sempre i quan ens assegurem que el contacte és l’adequat. Què fer? Establir contactes, classificar-los segons el seu grau i àrea d’influència (a qui coneix directament i a qui pot conèixer indirectament), fer un pla de contacte.  

Com fer-ho? Mantenir contactes de forma freqüent, donar sempre una imatge de professionalitat, fer plans per adquirir nous contactes. En definitiva, triar a qui li diem que cerquem feina, de quina forma i com ens comportem de forma coherent davant seu.

Vaig a llegir el Diari a veure que es mou pel món (Mitjans de comunicació): La premsa escrita i virtual pot ser el teu canal principal de cerca de feina si cerques càrrecs d’alta direcció, llocs de treball en sectors tradicionals (assegurances, advocacia, banca…) o per estar informat/da de nous nínxols com per exemple l’apertura d’un centre comercial. No ens oblidem de la premsa especialitzada per sectors i les revistes professionals, conèixer quines competències ens demanen, potser no està directament lligat amb una Font de cerca de feina però si ens aportarà una bona base per a fer entrevistes de feina.

Enviaré el meu currículum aquí a veure a qui coneixen (Mitjancers): Parlem de consultories de selecció, headhunting, outsourcing, i en una altre línia de feina el treball temporal… totes elles són empreses que estan en contacte directe amb qui ofereix llocs de feina. Què fer? Cercar publicacions a la seva web, i seguir les seves instruccions sobre com fer arribar el nostre currículum, si fem servir altres canals no especificats ens podem fer pesat/des; calibrar quan ens convé.

Vaig fer un curs a… o pertanyo a… (Borses de treball): Cal aprofitar tot el que trobem pel nostre camí com col·legis professionals, sindicats, centres d’estudi, centres de coworking, serveis públics (SOC, SEPE… )… publicaran ofertes de feina professionalitzades i molt concretes o de petits comerços.

Vaig a connectar-me una estona (Portals de feina virtuals): Adreces com hacesfalta.org, infofeina.cat, infojobs.com… aglutinen moltes ofertes de feina, on és important ser-hi sovint i ja tenir el nostre currículum penjat amb totes les paraules clau que creiem que ens identifiquen.

Em veieu? Hola? (Xarxes socials i APP): Avui dia tot el que comporti velocitat és un gran avantatge competitiu. Pel que fer servir Linkedin, Twitter, Instagram… sona bé, oi? De fet, sona tan bé que li dedicarem el proper article sencer.  

 

Coneixes altres Fonts?

Comparteix aquesta o altres experiències amb nosaltres; sempre pots ajudar a algú.

 

 

Logo FocF.O.C. formació orientació i coaching

Clara Vergés