Videocurriculum

 

 

En un article anterior vam parlar de que per a lluir una bona presentació de la nostra vàlua, hem de saber estructurar una línia de vida per a destacar el perfil requerit .

 

Si pensem en un currículum com una eina que mostra el camí professional d’una persona i recordem la premissa de qui llegeix el currículum necessitarà fer-ho aplicant l’economia de l’atenció, sabrem que haurem de mostrar informació concreta, clara i neta i per suposat adaptada; per tant sabrem que en una tècnica moderna això cobrarà encara moltíssima més importància.

 

Les noves tendències per ajudar a obtenir una entrevista de feina han arribat a través de les noves tecnologies i podem aprofitar de diverses maneres aquestes novetats cada cop més exteses.

 

Sortim dons de la linealitat i creem una mica de moviment, trobem la bona onada i surfegem. Per a fer-ho podem parlar de codi QR,  realitat augmentada, infografies i el que avui ens toca el vídeo currículum.

 

Per ubicar-nos cal saber que un videocurrículum es una presentació audiovisual on una persona es dóna a conèixer parlant del seu perfil professional, competències i interessos. I no, no cal ser professional del disseny per fer-ho.

El vídeocurrículum té una funció molt clara: En un mercat laboral tan competitiu que a més valora la importància de les noves tecnologies en qualsevol àmbit, és important aconseguir “cridar l’atenció” i ell és una eina més.

Doncs no vull surfejar que ja no tinc edat, per què l’haig de fer servir? No és una obligació, però planteja’t els Beneficis: podrem demostrar les habilitats comunicatives, demostrar la creativitat i el domini de les noves tecnologies, difondre’l més ràpidament a través de les Xarxes Socials com Linkedin, destacar enfront d’altres candidat/es, i ser un complement per al currículum tradicional.

 

Si voleu saber molt més com hauria de ser un bon vídeo currículum, us demanem mirar aquesta gravació que hem creat especialment per a aquest post:

 

 

Ja l’heu vist? Pensant en la Berta, veiem clarament una Introducció? , sabem qui és? Ens transmet professionalitat? Sabem com contactar-la?

Pot ser que ens hagi agradat ella i el que diu, però creiem realment que com a currículum pot moure a una entrevista?

Us hem presentat un antimodel.

 

I ara mirem aquesta altre gravació amb esperit analític:

 

 

La diferència és clara! Tenim un bon model!

 

Poca duració, lloc de fons adequat, frases directes, retallem els aspectes que denoten massa informalitat. Volem remarcar que hi ha una Presentació, on has d’explicar qui ets, a què et dediques, quina és la teva Professió i en què ets especialista; i podem fer-ho amb frases com: Des de la meva expertesa et puc ajudar a…. Amb mi trobaràs una persona què… 

I al final reclamem una Crida a l’acció, demanar que et contactin. Em pots trobar… Pots saber més de mi a… Comiat i agraïment molt breus per la seva atenció

 

I un secret entre nosaltres, tens diverses Eïnes per crear-lo: Ens podem ajudar de VideoScribe, Wideo, Powtoon, Tu video cv online i tot allò que ja contingui el teu mòbil.

 

Aquest ja és el cinquè d’ una sèrie d’articles sobre cerca de feina.

T’agradaria demanar cap tema en concret?

El 2021 és el teu any i nosaltres les teves interlocutores, escriu-nos!

 

Logo FocF.O.C. formació orientació i coaching

Clara Vergés